Coaching aan professionals binnen jeugdhulp en sociaal domein jeugd

Vitale medewerkers, vitale organisatie.

Ben jij zuinig op je medewerkers, vind je vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en werkplezier belangrijk en wil je jouw medewerkers een boost geven?

Wil je toptalenten aantrekken en zeker ook binnen boord houden?

Of ben jij een medewerker en wil je gebruik maken van een kostenvergoeding vanuit de werkgever?

Kies dan voor persoonlijke ontwikkeling binnen professionele kaders!

Maximale potentie benutten

Werken met plezier & energie

Mentaal Fit & veerkrachtig

Persoonlijke ontwikkeling op het werk
Vitaliteit, werkplezier en het stuur in handen!

Ontwikkeling op persoonlijk vlak op de werkvloer is in trek. Uit een recent onderzoek van Intermediair en Springtest (2021) blijkt dat de wens van mensen om zich persoonlijk te ontwikkelen is toegenomen tijdens de coronapandemie. Medewerkers hebben een groeiende behoefte om eigenschappen te versterken die zij de toekomst ook goed kunnen gebruiken.

Wat is persoonlijke ontwikkeling op het werk?

Persoonlijke ontwikkeling op het werk betekent proactief werken aan het versterken of verbeteren van specifieke eigenschappen, kwaliteiten, of vaardigheden bij jezelf. Dit kan variëren van het leren omgaan met kritiek en het vergroten van assertiviteit tot het creëeren van een gezonde werk-privé balans.

Werk en privé zijn hebben direct effect op elkaar. Persoonlijke ontwikkeling vertaalt zich dan ook direct door naar de werkvloer! Medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren nu eenmaal beter en hebben een grotere draagkracht en flexibiliteit!

Uitdagingen binnen organisaties

In de snel veranderende wereld van jeugdhulp en het sociaal domein jeugd, herken je als organisatie vast deze uitdagingen. Investeren in medewerkers is niet alleen een ethische keuze, maar een strategische zet om de volgende obstakels te overwinnen:

Een mooi werkveld met een intensief karakter

In de wereld van jeugdhulp en het sociaal domein jeugd is de veerkracht van je medewerkers van onschatbare waarde. Dagelijks staan zij voor complexe uitdagingen, waarbij ze de sleutel zijn tot positieve verandering in het leven van anderen. Maar zelfs de sterksten hebben soms een extra steunpilaar nodig.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling op het werk is niet alleen wenselijk, maar van vitaal belang. 

In een wereld waar maatwerk cruciaal is, biedt 1 op 1 coaching de meest doeltreffende route naar professionele ontwikkeling. Het stelt medewerkers in staat om op een dieper niveau te groeien en hun potentieel volledig te benutten. Met de kracht van een persoonlijke benadering wordt individuele groei gestimuleerd, stap voor stap.

Ontdek de voordelen van 1 op 1 coaching en waarom deze benadering resulteert in tastbare voordelen voor de organisatie. 

Laten we samenwerken!

Investeren in de kracht van je medewerkers

betaalt zicht direct uit!

Persoonlijk & professioneel

Groei
en
Bloei

Wat is persoonlijke ontwikkeling op het werk

Het houdt in dat je medewerkers aan de slag gaan met zichzelf als persoon en vaardigheden laten verbeteren en groeien. En dan gaat het nu dus niet per se om vakgerelateerde vaardigheden, maar om persoonlijke vaardigheden die ervoor zorgen dat zij hun vak beter uit kunnen voeren!

Een greep uit veelvoorkomende thema’s:

10 redenen waarom 1 op 1 coaching effectiever is & zorgt voor maximaal resultaat

1. Individuele aandacht

1 op 1 coaching biedt onverdeelde aandacht voor de unieke behoeften en uitdagingen van de medewerker. Het stelt hen in staat om diepgaand te reflecteren op hun eigen situatie, zonder de invloed van anderen. 

2. Maatwerk voor specifieke behoeften

Iedereen is anders, net zoals hun professionele doelen en uitdagingen. Met individuele coaching kan elk traject worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelstellingen van de medewerker, wat resulteert in een aanpak die op maat is gemaakt.

3. Diepgaande zelfontdekking

1 op 1 coaching creëert een veilige ruimte voor diepgaande zelfreflectie. Dit proces van zelfontdekking is vaak intenser, waardoor medewerkers dieper ingaan op hun drijfveren en obstakels.

4. Vertrouwelijkheid en privacy

Soms zijn de uitdagingen waar medewerkers mee te maken hebben gevoelig van aard. Individuele coaching waarborgt de privacy en vertrouwelijkheid, wat essentieel is voor het bespreken van persoonlijke en professionele zaken.

5. Sneller zichtbare resultaten

Door de gerichte aanpak en directe feedback in 1 op 1 coaching kunnen medewerkers sneller vooruitgang boeken. Dit leidt tot direct zichtbare resultaten op zowel individueel als teamniveau.

6. Individuele groei brengt collectief succes

Wanneer medewerkers de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen binnen de werkomgeving, wordt individuele groei direct gekoppeld aan team- en organisatiesucces. Een team dat gezamenlijk investeert in persoonlijke groei, vertaalt deze individuele ontwikkelingen naar verbeterde teamdynamiek en gezamenlijke prestaties.

7. Verhoogde betrokkenheid en tevredenheid

Medewerkers die zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, voelen zich betrokken bij hun werk en zijn tevredener. Verhoogde betrokkenheid leidt tot hogere productiviteit, minder verzuim en een positieve werkcultuur die het talent behoudt.

8. Flexibiliteit en veerkracht

Persoonlijke ontwikkeling traint medewerkers in het omgaan met verandering en het aanpassen aan nieuwe uitdagingen. Een organisatie die flexibel en veerkrachtig is, is beter voorbereid op veranderingen in de sector en behoudt een concurrentievoordeel.

9. Verbeterde probleemoplossende vaardigheden

Persoonlijke ontwikkeling versterkt de vaardigheden van medewerkers in het effectief aanpakken van complexe problemen. Een team dat bedreven is in probleemoplossing draagt bij aan een snellere en efficiëntere afhandeling van uitdagingen, wat de organisatie ten goede komt.

10. Positieve impact op netwerk

Medewerkers die persoonlijk groeien, hebben vaak verbeterde communicatievaardigheden en empathie, wat resulteert in betere netwerkrelaties. Positieve medewerkers zijn het visitekaartje van jouw organisatie, wat de reputatie van de organisatie versterkt.

Zo werken we samen

Ben jij overtuigd dat investeren in je medewerkers van onschatbare waarde is?

Of ben jij een medewerker en wil je gebruikmaken van een kostenvergoeding vanuit je werkgever?

Neem graag contact met mij op!
Ieder traject, iedere vraag en behoefte is anders. Uitgangspunt in mijn coaching is, naast gesprekken, vooral ook gaan doen. Oefenen en toepassen tussen de gesprekken door in alledaagse werksituaties. Hiervoor worden verschillende oefeningen en instrumenten ingezet, om verandering en groei te bereiken.

Coaching kan plaatsvinden op jouw locatie of online, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Alles is bespreekbaar!

Laten we samen jouw wensen bespreken zodat ik een offerte op maat voor je kan maken.

Your work-life is as good as your mindset

Jouw organisatie, jouw keuze.

Waarom kies je voor Reset Coaching?

  • EXPERTISE EN ERVARING BINNEN HET WERKVELD JEUGDHULP EN SOCIAAL DOMEIN JEUGD
  • GECERTIFICEERD MENTAL HEALTH COACH
  • KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT

Geregistreerd in het kwaliteitsregister als Jeugd- en Gezinsprofessional.